ASSALAMUALAIKUM.........
bagi yang non-muslim hai and hello,,,,,,,
Haaa'a,,tengah wat pew tu,,???mesti la tengah baca post nie kan,,!!!apa punya soalan la,,,ekeke,,,,
wuuuUU,,,,harap semua sihat la ekkk,,,uke ainie x mo cakap banyak la ek,,,cakap bendew nya ainie oiii,,,taip ja kat sinie,,,:)
PADApukul 1.15 td mak ajak wat LAKSAM!!!pada hari rabu bersamaan wednesday,,,,hahah
so,ainie ingat nak share activity nie kat blog,,,,bukan la nak menunjukkata pandai masak kew,apa kew,,,just nak share jew,,,,
#macam owang len blog d*isi dengan macam mana nak pakai shawl,,
#macam mana nak pakai pasmina,,,
#fesyen
#video tunjuk cara nak wear selendang bagai,,,,
TAPI AINIE X PANDAI SEMUA TUUU,,BETUL la kan,,lain orang lain ragam,,,
heee guys,,MACAM MANA EKK NAK BUAT LAKSAM???jom story-mory,,"=
yang lawaknya,,mak da wat deal,,mak said::uke adeq wat isi die then mak wat kuah die,,,
HAHHAHaaa,,,lawak tol mak aku nie,,,,
PERHATIAN!!!
SEbelum masuk dapur tu baca bismilah dulu uke,,,supaya makanan sedap
THEN,,jangan nyanyi kat kitchen tu,,,nanti kawin ngan orang tua~~~~~cececece
wukey,,,,sebelum nak masak apa2 mesti da peralatan yang sesuai,,,,
meh sini nak tunjuk peralatan nak wat laksam tu,,,{nie nak wat isi die jew tau,,,,
huh,,,tudia-tudia,,,,hamik kau,,,,kikikikki......bendew oiii...**jangan hirau buah pelam yang kat belakang tu da,,,,,,**shhhh,,jangan kata pa dah,,hahha,,,
UKEY,,,,,stat dengan tepung 2 tau,,,,
!!kita guna TEPUNG GANDUM,,TEPUNG JAWI,,TEPUNG UBI,,,GARAM,,AIR,,,MINYAK,,,,
CARA-CARA nak wat tu cam na ek,,,,,uke2,,relax2,,,hihihi,,,
1,masukkan tepung jawi 3 senduk,,
2.masukkan tepung ubi setengah senduk ja ek,,,
3.masukkan tepung gandum satu sudu ja nah,,coz tepung gandum nie function nak bg likat,,
4.masukkan garam secukup rasa,,,,,
5.masukkan air,,,agak-agak la,,jangan cair sangat ek,,,
6.masukkan minyak setengah cawan,,,,
nie ha rupa paras die,,,,,,,,comel pulak tengok tapawei nie,,,,<<<<
yupppp,,pandai pown,,lepas siap wat tepung tu panaskan dapur ngan periuk pengukus tu,,,bawah skali tu jngn lupa letak air na,,,,,,,,,,**amoii2,,berkilat sunguh periuk tu,,silau mata den!!!
next,,,uke after dah nek wap daqi periuk 2,, masukkan talam yang saiz die muat dengan periuk 2,,,,JANAGAN LUPA atas talam 2 letakminyak cikit na,,,,...
uke-uke,,,,pas 2 masukkan teoung satu senduk ja,,,,jd lar cam nie,,,,
haaa'akan,,,,,,dah nak jadi da 2,,,,tapi berkedut la awak tu,,,,
nak tengok tepung tu masak @ belum,,,mcam nie,,nanti tepung tu nek melembung macam belon ,,haaa masak la tu,,,,,!!!!
lepas tu gulung die,,,,,macam gulung rokok daun nu,,kikikiki,,,haha x paham,,sat2,,nak tunjuk,,ampa nie suka betoi noh ngan picture,,,sat naaaaaaaa,,,
jeng...jeng,,cam nie la,,pastu wat banyak jd cam nie,,,,,
dah macam sotong pulak da nie,,,adoi,,,ada gi nie jap,,,
wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,,,,,,,,,nanty potong tau masa nak makn tu,,,nanti makan segulung cam tu,,,jenoh la,,,,kikikikii.,,,,.,<><>><><<><><<><<<<
PART II ":)
nak buah kuah diew pukak,,,,,
uke,,na,,,,kuah dew senang ja,,,buat cam kuah laksa,,,tp tambah santan ja,,,nak bagi rasa lemak,,,,
mak ajaq kuah diew,,kami guna ikan bakaq untuk buat kuah,,,wangi jew mak kata,,,
pas2 nyok pown bakar juga tau,,,,tp kalu nak cepat x yah pown x pa na,,,,,!!!!
ada bau tak,,,,,hahah,,hampa kentut da nu,,,hehehhe,,,bau kuah la ,,,,,,,kikikik
dah siap,,,bule makan,,,,,,,,,,,,,,
puhhhhhhhhhhh,,penat do wat nie,,,,,,,nak tengok x rupa ie cam na,,,,
weiiiiiiiiii,,eh silap,,,,,x kan nie laksam,,,,,,,wuuuuuuuu,,,nie pizza hut,,hahhaha,,mesti tergejut nie,,,gurau ja la,,,,,,nie haaaa,,,
SELAMAT MENCUBA<<<<<::))
No comments:
Post a Comment